sep 082013
 

De senaste åren har jag och Sebastian varit på bilsemestrar i Europa. Den första var vår bröllopsresa 2008, då vi bilade ner till Italien genom Tyskland och Österrike. Nummer två gick genom Tyskland och Luxemburg till Frankrike (finns två blogginlägg om denna resan här och här).

För drygt två år sedan gjorde vi den tredje bilsemestern, då vi liksom året innan, först besökte vänner i Luxemburg och sedan körde genom Frankrike ner till Spanien. Under denna resan grodde ett litet frö i min mage som så småningom visade sig vara Milo, men det visste vi inte om just då (om ni skulle undra över diverse vinglas och vinflaskor på alla bilderna ;) Allt som hände därefter har gjort att dessa bilder blivit liggandes oredigerade. Nu har jag dock tagit tag i dem och skall försöka få ihop en liten reseberättelse.

Vi började som sagt med några dagar i Luxemburg med våra vänner Cattis och Marcel som jag jobbade som au-pair hos åren 1996-1997, och deras tre fina barn Jenny (min au-pairdotter), Amanda och Philip. Vi blev bortskämda med otroligt god mat, fint sällskap och förtroliga samtal hos dem. Vi åkte sedan vidare söderut och in i Frankrike.

Vi hade, till skillnad från tidigare bilsemestrar, bokat alla hotellnätter hemifrån. Vårt första stopp blev halvvägs mellan Luxemburg och Provence. Vi kollade på kartan, plockade ut ett område och sökte hotell där. Valet föll på en liten by i Bourgogne som heter Villeferry och hotellet Le Verger Sous Les Vignes. Det visade sig vara ett mycket lyckat ”sätta fingret på kartan”-val. Vi hittade till en fantastisk liten fransk by mitt på landsbygden och hotellet visade sig vara en liten pärla med fina rum, trevlig och hjälpsam personal och god mat serverad med vacker utsikt på deras egen restaurang.

Hade vi inte haft en resplan att följa, hade vi nog stannat här några dagar till och njutit!

bloggkollage1

Hotellet låg längst upp i byn, på en höjd. Vårt rum låg på sidan av hotellbyggnaden och hade en liten uteplats utanför rummet omgiven av växter och blommor. Så otroligt vackert och…franskt! :)

bloggkollage2

Vi blev först serverade Kir som är en specialitet för Bourgogne, bestående av vitt vin och svartvinbärslikör. Därefter kom det in olika tallrikar med, vad servitören sa var regionens specialiteter. Om det var så vet vi inte, men gott var det! Missade att fota huvudrätten dock, så den minns jag inte vad det var :)

bloggkollage3

Storslagen utsikt!

 Svara

*

* (visas inte)