Nov 202010
 

Jag prenumererar på Blossom Magazine och i det senaste numret var det en mening i Blossoms inledning som fångade mig.

Jag har många saker jag drömmer om att göra, men som jag av olika anledningar inte riktigt vågar ta steget mot. Visst skall saker få ta sin tid, mogna och växa fram. Jag är en typisk ”skynda långsamt”-person och känner mig ganska så trygg med det. Men ibland kan man (=jag) behöva en spark i baken för att våga ta det där sista steget, ut i något som känns läskigt och okänt.  Jag läste en annan tankeväckande mening häromveckan i ytterligare en tidning; Yourlife.

Jag tycker dessa två snuddar vid varandra. Att våga ta steget och att samtidigt tro på sig själv, för hur ofta misslyckas man med det man tycker om att göra? Här är två sakar jag våga ta steget mot att göra, om jag visste att jag inte kunde misslyckas.

jobba professionellt som fotograf
skriva en bok

Fotografering ligger mig ju varmt om hjärtat och är något jag redan ägnar mig åt, där jag nu samlar mod för att ta nästa steg. Att skriva en bok vet jag inte riktigt vad jag fått ifrån, jag har aldrig skrivit särskilt mycket men hyser en stor kärlek till böcker och älskar att förlora mig in i dem och mentalt bygga upp scener baserat på berättelserna. Jag tror jag vill utforska om jag faktiskt skulle kunna skriva en bok. Kanske får börja med att gå en skrivarkurs.

Nu vill jag veta vad du skulle göra om du visste att du inte kunde misslyckas?

 20 november, 2010 kl 11:10

  Kommentera gärna! (4) till “Förverkliga sina drömmar”

 1.  

  Vilket fint inlägg! Min dröm har länge varit att starta ett eget företag, och det har jag precis gjort! :-) http://www.esperansa.se

  Jag har också drömt om att åka ut som volontär och arbeta på ett barnhem. Jag reste ut som volontär i våras och undervisade i engelska i Ecuador i tre månader, men jag känner att jag inte har levt drömmen fullt ut. Jag var för rädd för att jobba i riktiga slumområden, eller med gatubarn, eller på barnhem i fattiga områden, och det är fortfarande något jag skulle vilja göra.

  En annan dröm är faktiskt att skriva en bok, jag har gått en skrivarkurs och jag har påbörjat två stora romaner men aldrig lyckats slutföra dem… så där delar vi en dröm du och jag! :-)

  Kramar

  PS Jag lägger till dig som länk på min blogg nu! :-)

 2.  

  Du kan inte misslyckas! Go for it söta *sparkar där bak*

 3.  

  Jag står inför detta just nu också, jag måste byta arbetsplats av olika anledningar (men det är lite hemligt än så länge…) Så nu söker jag nytt och det känns naturligtvis läskigt. Drömmen vore att kunna försörja sig på något av mina kreativa intressen, som foto eller pyssel. Men det är ju inte så lätt. Jag har fått ett litet fotojobb nu, ska fota bilder som ska användas i reklam för sambons jobb – kul men skitnervöst :-/

 4.  

  […] bilder hade fått fel url-adress i samband med att jag flyttade hela bloggen. Jag ramlade då över detta inlägget och ställde mig själv följande […]

 Svara

*

* (visas inte)