apr 032011
 

Jag har varit sorgligt dålig på att visa foton från min och Sebastians bilsemester i Frankrike förra sommaren. Lika sorgligt lite av dessa foton har blivit scrappade, men nu tänkte jag att det skulle bli ändring på det. Snart hägrar nästa semester och då kommer ju nya foton att scrappa ;)

De första dagarna på resan finns här, då vi besökte min ena aupair-familj i Luxemburg. Vi hade planerat att nästa stopp skulle bli någonstans mellan Luxemburg och Paris. Vi blev därför tipsade om Épernay som ligger i hjärtat av distriktet Champagne och som är ett stort centrum för champagnetillverkning. Vi anlände den 9 juli som var en strålande varm sommardag och efter att vi slängt in alla saker på vårt hotellrum gick vi ut i den fina staden.

Precis runt hörnet till vårt hotell ligger det man kanske kan kalla stadens ”huvudgata”; Avenue de Champagne. Utmed denna ligger de stora champagnehusen, med stora vackra hus och under löper långa, fuktiga och kalla tunnlar där all champagne lagras. Tyvärr kom vi för sent på fredagen och åkte för tidigt på lördagen för att hinna med en guidad tur i tunnlarna, men vi hann i alla fall med ett besök i Moët & Chandons affär och köpte med oss en flaska som minne.

Rondellen utanför vårt hotell, med en kork och ståltråden som håller flaskan försluten.

Vi sökte upp skuggor att pusta ut i, då det var en varm dag med cirkus 30 grader.

En champagnemunk

Pol Roger, ett annat känt champagnemärke och mer vacker lavendel :)

På vägen hem efter att vi ätit ute hamnade vi mitt uppe i en festival tillägnad champagnetillverkningen, en föreställning som gick som en karavan utmed hela Avenue de Champagne med ljusspel och berättelser.

 

  Kommentera gärna! (4) till “Épernay”

 1.  

  Fantastiska bilder Linda!! helt fantastiska!

 2.  

  Oh, vilka underbara bilder! Helt suverana!

  Kram

 3.  

  Underbara bilder! Ser fram emot fler :-)

 4.  

  Men jisses, vilka underbara bilder! Så fantastiskt vackra!

  Kram!

 Svara

*

* (visas inte)