Dec 182015
 

Jag har alltid älskat att läsa böcker! Det har egentligen bara varit vid två tillfällen som lästlustan fått stryka på foten och det var när jag pluggade och därefter jobbade som doktorand i några år, mellan 1997-2003. Då läste jag så mycket studentlitteratur och senare vetenskapliga artiklar att jag ville göra allt annat än läsa när jag var ledig.

Det andra tillfället har varit när jag blev mamma, då tiden, orken och den mentala närvaron helt enkelt inte räckte till. Nu har har dock lustan återvänt rejält efter att jag återvänt från mammaledigheten med Melker.

Något som jag drömt om länge, det är att vara med i en bokklubb med några vänner som träffas med jämna mellanrum, äter och dricker något gott och diskuterar en bok vi läst inför tillfället och även allt annat som hör livet till. Och nu har drömmen blivit sann, för jag har själv startat en bokklubb med några mammor från föräldragruppen med Melker.

20151202_182107500_iOS

Vi kallar oss själva Fabulous Moms, och hade första träffen den 2 december hemma hos mig. Till träffen valde jag boken Konsten att höra hjärtslag av Jan-Philipp Sendker. Jag bjöd på pepparkakor med Saint Agur, varm brietårta och ett gott rödvin. Det blev en härlig kväll, med diskussion om både boken och allt annat i våra liv.

Jag ser fram emot nästa träff i januari. Till dess skall läsa en klassiker, nämligen 1984 av George Orwell.

  En kommentar till “Bokklubb”

  1.  

    Det är ju ett så super roligt sätt att få prata om böcker man läst! När jag jobbade på skolan så ordnade skolbibliotekarien bokcirkel, vi diss olika böcker att läsa för barnen. Men en termin så läste vi enbart vuxenlitteratur. Träffade henne i början av november och då pratade vi om den tiden och att jag saknade detta. Nu blev jag sugen att ta tag i detta och se om jag kan få ihop ett gäng. Så tack för tipset

 Svara

*

* (visas inte)